22 Aralık 2010 Çarşamba

ice-cream sand. ve http://duduklutencere.wordpress.com/


ay ne yemek yazısı yazdım. ama bunu söylemeden geçemeyeceğim. daha önceki yazımda da bahsettiğim gibi, müge'nin bir blog'u var. yemek üzerine. müthiş tarifler... geçenlerde benden de bir tarif istemiş. ''ice-cream sandwich'' diyoruz biz ona. müge'nin http://duduklutencere.wordpress.com/ de yayımlanacakta, ben de sizleri bu eşsiz tariften mahrum bırakmayayım dedim. :)
maalesef yaptıktan sonra hiç fotoğrafını çekmemiştir. google'dan da yalancı bir tarifin fotoğrafını koyamayacağım.

PS:bir dahaki sefere yaptığımda çekip, yazıma ekleyeceğim!

çok lezzetli, çok kolay ve şık görünümlü bir pastaya hazır mısınız?
hemen müge'ye gönderdiğim tarifi copy-paste yapıyrum. buyruuuun;

malezemeler:
1 paket eti kakolu bisküvi
1 paket krem şanti
1 bardak süt (büskivileri ıslatmak için)
2 bardak sür (krem şanti için)

üstünün malzemeleri:
3 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı kakao
100 gr becel
1 büyük paket bitter çikolata

öncelikle genişçe bir borcam buluyoruz.
bir kapta krem şantiyi sütle çırparak hazırlıyoruz.
eni büyük, boyu küçük bir kaba süt koyuyoruz.
ve elimize eti büskivimizi alıyoruz.
büskivileri önce süte, sonra krem şantiye batırarak, borcama bir sıra bitinceye kadar diziyoruz. (sütte beklerse yumuşar bisküviler aman ha!) bir sıra bittikten sonra incecik bir tabaka krem şantiyi büskivilere tekrar sürüyoruz. sonra bir sıra daha aynı işlemi uygulayıp, bekletiyoruz.

öbür tarafta bir paket çikolatayı ve margarini cam bir kaseye koyup, benmari usulü (buharda eritme. koyun çaydanlığa su, kaynasın. üzerine cam kasenizi yerleştirin yavaş yavaş malzemeler erisin.) eritiyoruz.
o sırada elimize 2 çırpma kabı alıyoruz. yumurtaları sırayla beyazları bir tarafa, sarılar diğer kaba olmak üzere kırıyoruz. püf nokta: önce beyazları çırpmalı ki; yumurta kesilmesin! kabarıncaya kadar beyazlar çırpıyoruz. az çırpmayın, şaşıracak kadar artsınlar. sonra (hiç telleri yıkamaya gerek yok) sarıları ayrı bir kapta çırpıyoruz. içine 1 çay bardağı toz şeker ilave ediyor ve tellerden tıkırtı seslerinin gelmesi kesilene kadar çırpıyoruz. yani şekerler eriyor. üzerine kakoomuzu da ilave ettiğimiz sırada çikolatamız erimiş oluyor. (erimediyse de bir kaşık yardımıyla karıştırıp, erimesine yardım edebilirsiniz.) karışıma ilave ediyoruz. onları da çırptıktan sonra, çikolata sosumuzun çoğalmasını sağlayacak yumurta aklarını da ilave ediyoruz. çikolata sosumuz hazır!

borcama dizilmiş bol krem şantili büskivelerin üzerine hepsini döküp, soğuması için buzdolabına koyuyoruz.
buzluk değil! buzdolabı.

donması 2 saat içinde tamamdır. güzelcene servis edebilirsiniz. nasıl mı? kare kare kesip, üzerine renk katması için (yeşil) küçük bir nane yaprağı yada dövülmüş çamfıstığı. neyin tadını seviyorsanız.

afiyetle.

PS:gökseli beni kesecek! çikolata sosu nasıl yapılır unutup, onu arayıp tarif aldım. tamam bu da gökseli'nin defterinden! ne yapalım canım... aaaaaa!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder